Aproape 75 de milioane țigări de contrabandă, confiscate de autoritățile române, în primul semestru

Autoritățile române au capturat, în primele șase luni ale anului, aproape 75 de milioane de țigări de contrabandă, în valoare de circa 45 de milioane lei, în scădere cu 1,3 puncte procentuale față de sfârșitul anului 2016, arată datele British American Tobacco România, publicate joi.

Deși în prima jumătate a lui 2017 nivelul contrabandei a scăzut cu 1,3 pp față de finalul anului trecut, ajungând la 15,5%, suntem încă departe de media europeană de 9%. Contrabandiștii răspund eforturilor intensificate ale autorităților cu metode din ce în ce mai surprinzătoare de forțare a granițelor, încurajați de profiturile mari pe care le aduce traficul ilegal’, subliniază Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice al British American Tobacco România.

Conform comunicatul citat, cele patru operațiuni SCUT desfășurate de Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), prin autoritatea vamală, acțiunile sporite ale Poliției de Frontieră, intensificarea controalelor desfășurate de Poliția Română, precum și finalizarea unor dosare importante de criminalitate organizată de către DIICOT au condus la scăderea pieței ilicite în prima jumătate a anului 2017.

Sursa articol: Agerpres.ro

No Comments

Post A Comment

close-link