Botoşani: Poliţiştii de frontieră, implicați în contrabanda cu țigări, furnizau traficanţilor informaţii secrete

Botoşani: Poliţiştii de frontieră, implicați în contrabanda cu țigări, furnizau traficanţilor informaţii secrete

Doi agenţi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi din judeţul Botoşani au fost ridicaţi, joi, pentru a fi audiaţi de procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Potrivit DIICOT, aceștia ofereau traficanţilor informaţii secrete despre poziţionarea patrulelor de poliţişti de frontieră în zonele pe unde erau introduse ţigările.

“Activitatea infracţională a grupului infracţional a fost sprijinită şi de către două persoane care în calitate de poliţişti de frontiera în cadrul S.P.F. Rădăuţi Prut au furnizat date şi informaţii privind modul de patrulare al Poliţiei de Frontieră în zona localităţii Mitoc’, se precizează în comunicat. Potrivit anchetatorilor, ‘membrii grupului au aprovizionat în permanenţă piaţa neagră cu produse accizabile, introduse în România prin acte de contrabandă, dezvoltând o adevărată economie subterană prin numărul de persoane implicate în activitatea de vânzare a ţigaretelor, cantităţile rulate şi frecvenţa livrărilor de ţigarete’, se precizează într-un comunicat DIICOT, potrivit Agerpres.

Începând cu luna februarie a acestui an, au fost identificate un număr de şase grupuri infracţionale organizate, care au săvârşit infracţiunea de contrabandă, acţionând în zona de nord-est a judeţului Botoşani, la frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina. Ţigările de contrabandă erau introduse în România de către palierul ucrainean al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităţilor Bajura- Darabani, iar de către palierul moldovenesc al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităţilor Păltiniş- Horodiştea, Rediu- Rădăuţi Prut- Miorcani, Cotu Miculinţi- Crasnaleuca, Mitoc şi Liveni- Manoleasa Prut, de unde erau preluate, transportate, depozitate şi comercializate de către membrii celor şase grupări infracţionale pe piaţa neagră din judeţul Botoşani.

Citeste mai multe / Sursa articol: DCNEWS.RO

No Comments

Post A Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

close-link