25.000 de țigarete fără timbru fiscal, confiscate ieri, în Reșița

25.000 de țigarete fără timbru fiscal, confiscate ieri, în Reșița

Ieri, 19 mai, în jurul orei 18.40, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița și jandarmi de la I.J.J. Caraș-Severin au depistat în trafic, pe strada Țerovei din Reșița, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Bănia, în portbagajul mașinii fiind găsită cantitatea de 1.250 pachete de țigări, fără timbru fiscal, de proveniență străină, susceptibile a fi provenite din contrabandă.

Întreaga cantitate de țigarete, estimate la aproximativ 15.000 de lei, a fost ridicată de polițiști, în vederea confiscării.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă și se continuă cercetările.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție„, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin.

Citeste mai multe / Sursa articol: StirileCS.RO

No Comments

Post A Comment

close-link