Țigări, alcool și substanțe toxice de contrabandă, depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal

Țigări, alcool și substanțe toxice de contrabandă, depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal

Tentativele de trafic ilicit cu mărfuri în vremea epidemiei de coronavirus nu au contenit, iar contrabandiștii devin din ce în ce mai inventivi. Alcool etilic ascuns într-un rezervor separat de sub podeaua unui autoturism, sute de mii de țigarete depozitate într-un garaj și substanțe toxice de origine străină sunt doar câteva tentative de contrabandă dejucate de echipele mobile ale Serviciului Vamal.

Primul caz a fost înregistrat pe traseul R-13 Florești – Bălți, unde a fost stopat un conațional, în vârstă de 37 de ani, la volanul automobilului de model „Dodge Grand Caravan”. În urma controlului efectuat, funcționarii vamali au depistat sub torpedo un furtun cu robinet din care curgea un lichid incolor cu miros specific de alcool.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că podeaua autoturismului a fost modificată, astfel încât să fie posibilă transportarea diferitor lichide într-un loc special amenajat. Din acesta, au fost extrase, prin intermediul robinetului improvizat, 240 de litri de alcool etilic. Alcool a fost depistat și în salonul autoturismului, fiind ridicate butelii din plastic în volum total de 110 litri, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act de proveniență.

Citeste mai multe / Sursa articol: unimedia.info

No Comments

Post A Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

close-link