Peste 101 de milioane de ţigarete de contrabandă capturate în primele 10 luni ale anului 2020 S.B.

Peste 101 de milioane de ţigarete de contrabandă capturate în primele 10 luni ale anului 2020 S.B.

In primele zece luni ale lui 2020 autorităţile române au capturat peste 101 de milioane de ţigarete de contrabandă, conform datelor centralizate pe www.stopcontrabanda.ro. Valoarea totală pe piaţa neagră a ţigaretelor confiscate în primele zece luni ale anului de către autorităţile române se ridică la peste 58 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al BAT remis redacţiei.

Deşi cantitatea de ţigări capturateeste cu 20% mai mică decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, eforturile depuse de autorităţile române şi de industria tutunului pentru a diminua fenomenul contrabandei cu tutun au fost considerabile ţinând cont de contextul epidemiologic.

Pe fondul restricţiilor de circulaţie şi al controalelor intensificate la graniţe şi în pieţe impuse de pandemie, piaţa neagră a ţigaretelor din România a coborât în 2020sub nivelul de 10%, ceea ce a făcut posibilă menţinerea veniturilor bugetare din taxarea ţigaretelor.

Citeste mai multe / Sursa articol: bursa.ro

No Comments

Post A Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

close-link