CONTRABANDIST DE ȚIGĂRI TRIMIS ÎN JUDECATĂ

CONTRABANDIST DE ȚIGĂRI TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Aproape 200 pachete cu țigări de contrabandă au fost descoperite la domiciliul unui brăilean care din acest motiv a fost trimis în fața instanței. Inculpatul E.M.S. a fost cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal. Acesta a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila.

Potrivit comunicatului transmis de procurori, în rechizitoriul în cauză s-a reținut faptul că, la data de 31 decembrie 2020, au fost țigări provenite din contrabandă,  în urma percheziției efectuate la domiciliul inculpatului E.M.S.,din municipiul Brăila. Acesta deținea cantitatea de 90 pachete țigarete marca “Ashima” fără timbre fiscale, 10 pachete de țigări marca “King” fără timbre fiscale și 80 pachete marca “Fest” cu timbru de acciză Republica Belarus, toate provenite din contrabandă.

La audiere, arată anchetatorii, inculpatul a recunoscut fapta comisă precizând că cele 180 de pachete de țigarete identificate la domiciliul său îi aparțineau și le-a cumpărat din municipiul Galați de la persoane necunoscute, pentru uz personal. Inculpatul a achitat totodată prejudiciul cauzat ANAF – Biroul Vamal de Frontieră Brăila. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Brăila.

Citeste mai multe / Sursa articol: obiectivbr.ro

No Comments

Post A Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

close-link