CONTRABANDA E HOȚIE! TE BAGĂ LA PUȘCĂRIE

CONTRABANDA E HOȚIE! TE BAGĂ LA PUȘCĂRIE

O nouă campanie anticontrabandă lansată în regiunile de frontieră

Satu Mare, 16 martie 2018 – O noua campanie publica de conștientizare a efectelor negative ale contrabandei a fost lansată astăzi la Prefectura Satu Mare, în parteneriat cu Poliția de Frontieră, Poliția Română și Direcția Generală a Vămilor din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu sprijinul INACO (Inițiativa pentru Competitivitate), JTI și Pastel, prin www.faracontrabanda.ro. Intitulată „Contrabanda e hoție! Te bagă la pușcărie”, campania se derulează în perioada martie-aprilie, în județele de graniță din nord, nord-vest, nord-est, vest, sud-vest, precum și în București.

Conform ultimului studiu realizat de compania de cercetare Novel Research, piața neagră a țigaretelor la nivel național a ajuns în ianuarie 2018 la 15,6% din totalul consumului. Potrivit cercetării, procentul se află ușor sub media anuală a comerțului ilegal din 2017, de 16%.

În nord-vest contrabanda cu țigarete are o pondere de aproape 20%, ceea ce înseamnă că una din cinci țigarete comercializate în această regiune e de contrabandă.

Județele din nord-est rămân și la începutul acestui an cele mai afectate de comerțul ilegal, cu o pondere de 37,6% în creștere față de noiembrie 2017, ca urmare a unui reviriment brusc al contrabandei cu produse din Republica Moldova.

Spot video

Alte proiecte